Utbilda i nya energivanor

Utbilda i nya energivanor

Published 12 september, 2022

1 minute read

I nuläget när anställda delvis jobbar hemifrån och delvis är på kontoret eller där alla är på kontoret alternativt ute på verkstadsgolvet kan det vara en utmaning att kontrollera om informationen verkligen når fram. Så här är vår lösning på att höja kunskapen hos alla på företaget

Säkerställ kunskap genom e-learning

 

EcoOnlines utbildningsplattform Learning Manager är ett flexibelt, digitalt system. Det finns e-learingskurser som redan är framtagna inom hälsa, miljö och säkerhet (HMS) men också möjligheten att på ett enkelt och smidigt sätt skräddarsy sina egna kurser.

- Möjligheten att själva ta fram egna kurser är uppskattat. Learning Manager har ett användarvänligt gränssnitt som gör att det är lätt att komma i gång. Som administratör kan du smidigt se vilka som deltagit och om alla verkligen har slutfört en kurs. Som deltagare får man kvittens, det kan vara ett certifikat eller diplom. Det är enkelt att få en överblick och på så sätt kan arbetsledare, chefer eller ledningsgrupper få insikt i om det finns kunskapsgap inom verksamheten, säger Martina Jonsson, VD på EcoOnline Sverige.

- Nu när det är högaktuellt att spara energi, vill vi på EcoOnline ge ett exempel på hur en kurs med detta tema kan se ut i Learning Manager. Ett sätt att få upp kunskapsnivån och att få till energismarta vanor.

Kursexempel Spara Energi i EcoOnlines utbildningsplattform Learning Manager

Information och upplysningar kan kombineras med ett quiz. Olika format på dokument, filmer och länkar till andra sidor (policy på intranät eller till externa hemsidor) gör att systemet är mångsidigt. Rapporter kan administratörer enkelt få ut och dela vidare. Som deltagare kan man enkelt använda både dator och mobil.

Ett inslag i en kurs kan vara att tydligt be om hjälp av medarbetarna. I det här fallet i kursen ”Så här sparar vi på elen” kan en sida exempelvis byggas upp på detta sätt:
Hur ser det ut på din avdelning?
- finns det droppande kranar?
- kan förrådsdörren stängas helt och hållet?
- drar det från fönster? (tätningen har släppt, sprickor osv)
- går det att stänga av skärmar och lampor?
Meddela oss på XXX @ XX Tipsa gärna om det finns andra ställen där du ser ”energitjuvar”!

Till detta kan man lägga till egna dokument, bilder eller filmer för att göra det konkret för alla medarbetare.

Läs mer om Learning Manager här

Läs artikeln 10 tips på att minska energikonsumtionen här



Författare Sandra Sköld

Sandra Sköld är marknadschef för EcoOnline i Sverige. Hon har över 20 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation inom internationella organisationer och många olika branscher. Alla artiklar är skrivna tillsammans med EcoOnlines produktspecialister, med kunskap inom arbetsmiljöfrågor, utbildning och kemikaliehantering.