Kostnadsfritt webbinarium

Framtidens arbetsplats är här - men hur då?

EcoOnline_protecting the people and the environment_LR
On demand - kostnadsfritt webbinarium

Sammanfattning

Begreppet hållbarhet har aldrig varit mer aktuellt än det är just nu. Pandemin har vänt upp och ned på alla spelregler och rutiner och visat att en hållbar arbetsplats är så mycket mer än bara en plats. Mer än bara en fråga om ergonomi och säkerhet – eller organisation och ekonomi. Att arbetsmiljöer handlar om människor. Om dig och mig. Vare sig vi har arbetat hemifrån eller fortsatt gå till jobbet har de flesta av oss ställts inför helt nya förutsättningar – och risker – kring våra arbetsplatser.

Men det här är ingen ny fråga, och den kommer inte att försvinna med covid. I regeringens arbetsmiljöstrategi för 2021–2025 ingår en nollvision mot arbetsplatsolyckor och det ställer ännu mer krav på verksamheter för att skapa en arbetsplats som alla kan arbeta i. Men hur skapar man en hållbar arbetsplats? Hur ser man till att efterleva de visioner samtidigt som man ska förankra dem?

Framtidens arbetsplats 

Det gäller först och främst att tekniken och den fysiska arbetsmiljön är utformad och anpassad efter användarna, och att hänsyn tas till det mänskliga beteendet. På vårt kostnadsfria webbinarium, kan du under 45 minuter få konkreta tips på hur du och din verksamhet kan gå tillväga för att skapa en hållbar arbetsplats som faktiskt fungerar.

I panelen träffar du bland andra Erik Osmundsen, tidigare vd för Norsk Gjenvinning och mannen bakom parollen "Det finns inget mer skräp" och tillsammans med Bjørn Malm, hållbarhetschef på TINE, som år 2021 utsågs till Norges mest hållbara företag för tredje gången samt Maria Peltokangas som leder företaget Corporate Goods, lovar vi många spännande diskussioner.

Vår talare

Erik Osmundsen_webinar_LP
Erik Osmundsen - Partner, Verdane

När Erik Osmundsen började som VD för Norsk Gjenvinning verkade avfallsindustrin oattraktiv. Med målmedvetet arbete skapade han ett gemensamt syfte, som i sin tur antogs i alla stadier av verksamheten. Genom parollen "Det finns inget mer skräp" skapade Erik en symbol för hur cirkulär ekonomi ser ut i praktiken. Idag är Erik delägare i investeringsbolaget Verdane.

Bjørn Malm_webinar_LP
Bjørn Malm - Leder bærekraft, TINE

Under de år då Bjørn Malm varit chef för hållbarhet på TINE har företaget tre gånger utsetts till Norges mest hållbara varumärke! Genom ett långsiktigt och målinriktat arbete, arbetar TINE med att utveckla och producera tjänster och produkter som kombinerar socialt och miljömässigt ansvar med lönsamhet och djurskydd.

Thomas Ekman_webinar_LP-1
Maria Peltokangas - VD, Corporate Good

Maria Peltokangas leder företaget Corporate Good, som hjälper företag att uppnå FN: s hållbarhetsmål. Maria motiveras av att fler företag förstår hur de kan kombinera bra affärer och samtidigt ta hand om vår planet. Hon publicerade nyligen boken "Sustainable Business", som innehåller ett antal tips om hur du kan genomföra förändringar i ditt eget företag i praktiken.