NERLDDNINGSBARA GUIDER

Vi vill hjälpa dig att skapa en tryggare arbetsmiljö. Av den anledningen har vi skapat nedladdningsbara guider för att förenkla ditt arbete med HMS, kemikaliehantering och kemikaliedokumentation.

Nedan finner du ett antal guider du kan ladda ner. 

Fyll i formen på nästa sida och få tillgång till din guide, kostnadsfritt, enkelt och snabbt. 

 

 

6 saker att tänka på vid dokumentation av farliga ämnen och material

Allt du behöver veta om säkerhetsdatablad, riskbedömning av arbetsplats och kemisk arbetsplatsvärdering (APV).

Läs mer

Din ultimata guide till hantering av säkerhetsdatablad

Med den här guiden vill vi hjälpa dig att förbättra hanteringen av kemikalier och säkerhetsdatablad inom din organisation.

Läs mer

Fysisk belastning som riskfaktor

Arbetsställningar där man frekvent och under lång tid arbetar med böjd eller vriden bål, händerna över axelhöjd eller under knähöjd riskerar att försämra arbetstagarnas hälsa.

Läs mer

ABCD i arbetsmiljöarbete

För att få en säker arbetsplats måste man ha en arbetsmiljöstrategi. Man behöver också definiera ansvarsområden och komma överens om arbetsmetoder och övervaka genomförandet på ett systematiskt sätt.

Läs mer

8 steg för en säkrare arbetsplats

Ta reda på vad som krävs för att få till en säkrare arbetsplats. Såklart finns det olika sätt att arbete med säkrare arbetsplatser men för att börja har vi gjort en enkel guide med 8 steg på hur man kan komma igång.

Läs mer

PSU - Personlig skyddsutrustning

Skyddsutrustning är viktigt för en heldel arbetsroller. Det finns mycket där ute man kan välja bland och det är inte alltid lätt att veta vad som är bäst. Har har vi tagit fram en sida på skyddsutrustning man bör ha när man utför sitt arbete.

Läs mer

Riskbedömning mot spridning av Covid-19

Just nu lever vi i en pandemi där Covid-19 har övertag. För att kontrollera viruset och ha en bra överblick har vi tagit fram hur man skulle kunna göra en riskbedömning mot spridningen av viruset. Då vi inte kan undvika det, blir det bäst att förberedda sig mot det och göra vad man kan.

Läs mer

Stöd i substitutionsarbetet

I guiden får du stöd i substitutionsarbetet. Du får hjälp med att ligga steget före när det gäller val av kemikalier. Genom att arbeta systematiskt med att fasa ut särskilt farliga ämnen ser man till att både skydda sina anställda, kunder och miljön.

Läs mer

Tips för en säker kemikaliehantering

Hur kan du få till en säkrare kemikaliehantering? Vi har samlat de bästa tipsen för dig kring grundregler, förvaring, märkning och mycket mer.

Läs mer

Få ordning på kemikalierna

Att få ordning på dina kemikalier är inte alltid lätt. Det finns dock tips på hur man kan ta över kontrollen och ha en bra översikt. Vi har tagit fram fyra enkla steg för just detta.

Läs mer

25 steg till en säkrare arbetsplatskontor

Vi drivs av frågan vad gäller en säkrare arbetsplats och kultur. Vi har samlat 25 tips på hur man kan skulle kunna minska skada hos kontorspersonal.

Läs mer

Utfasning och substitution

Kemikalieinspektionen har tagit fram en modell som kan användas för att fasa ut kemikalier. I denna guide har vi samlat dessa för en tydlig överblick.

Läs mer

Så lyckas du med ditt kemikalieregister

En guide som stödjer dig i ditt arbete vad gäller kemikalieregister.

Läs mer

Ansvar enligt Miljöbalken och Arbetsmiljölagen

Miljöbalken och arbetsmiljölagen - vilka krav är det som faktiskt ställs? Kika på guiden vi har tagit fram för dig.

Läs mer

Arkivering av kemikalieinformation

När du vill arkivera kemikaliedokumentationen kan det vara bra med lite tips på hur man kan gå tillväga. I denna guide tittar vi på lagstiftningen vid arkivering.

Läs mer

Kort guide om HMS arbetet

HMS - Hälsa, Miljö och Säkerhet. det omfattar allt från samarbetsproblem, stress, sjukdom, föroreningsrisk till hantering av farliga maskiner och kemikalier.

Läs mer

CLP - en överblick

Kort och gott har vi skapat en sida som ger dig överblick på de olika symboler som finns och vilken slags fara de utger.

Läs mer

Riskbedömning av kemikalier - detta bör du veta

Vad innebär det när man talar om riskbedömning av kemikalier? Vår guide ger dig en tydlig överblick på vad du behöver tänka på, på ett enkelt och snabbt sätt.

Läs mer

Tio vanliga ämnen som kan vara farligare än du tror

I arbetsplatser kan du ha att göra med farliga ämnen mer än vad du tror. Det är inte alltid självklart vad det innebär och därför vill vi uppmärksamma på vad du bör tänka på.

Läs mer

Så gör du en riskbedömning av kemikalier i fem steg

Här kan du se över hur du kan utföra en riskbedömning i fem enkla steg.

Läs mer

Så läser du ett säkerhetsdatablad

Sju utav de viktigaste punkterna du behöver ta med dig när du ska läsa ett säkerhetsdatablad.

Läs mer

Så hanterar du ett exponeringsscenario

Vad behöver du tänka på när du ska hantera ett exponeringsscenario? Vart kan du hitta ditt Reach-nummer? Vilka krav behöver du tänka på? I denna guide finner du svar på bland annat dessa frågor.

Läs mer

Kontakt oss här