Bra introduktion för sommarjobbare är viktigt

Bra introduktion för sommarjobbare är viktigt

Published 16 juni, 2022

1 minute read

Är du en av dem som kanske kommer att få ett liknande meddelande i sommar? Har det hänt olyckor tidigare somrar?

Snart är det dags för sommarjobbarna att komma ut på sina nya arbeten – för många för allra första gången. Varje år skadas tyvärr många ungdomar på sina sommarjobb.

Nyligen gick Arbetsmiljöverket ut med ett pressmeddelande om att de senaste fem åren har 1100 unga skadats på sina sommarjobb, i olyckor som innebar sjukskrivning. I statistiken ser man att faktorer som tunga lyft och olyckor med truckar är de som orsakar flest arbetsolyckor.
Arbetsmiljöverket betonar vikten av en bra introduktion och utbildning för att undvika skador och arbetsolyckor, särskilt när det gäller nya sommarjobbare. Rutiner som är självklara för ordinarie personal är inte det för nya tillfälliga medarbetare.

Vi på EcoOnline arbetar för säkrare arbetsplatser! Här tipsar vi om artiklar från vår blogg och ett populärt webbinarium som är öppet för alla att ta del av samt om vår utbildningsplattform Learning Manager.

Läs våra artiklar om arbetsmiljö här:
De lagstadgade kraven på arbetsmiljö
De 8 bästa metoderna för förbättrad säkerhet på byggarbetsplatsen
Riskbedömning av arbetsmiljö 

Läs mer om kemikalier och kemikaliehantering här:
Farosymboler och faropiktogram - ha koll på faromärkningen

Ta del av detta populära webbinarium:
Så läser du ett säkerhetsdatablad 

Vår utbildningsplattform Learning Manager är ett modernt sätt att utbilda sina anställda. Via Learning Manager kan man enkelt skicka ut meddelande om vilka kurser anställda behöver gå och du kan följa upp för att påminna. Det kan både vara standardkurser från EcoOnlines bibliotek eller skräddarsydda utbildningar utifrån er verksamhet.


SE SoMe Sommarjobb (1)

 


Författare Sandra Sköld

Sandra Sköld är marknadschef för EcoOnline i Sverige. Hon har över 20 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation inom internationella organisationer och många olika branscher. Alla artiklar är skrivna tillsammans med EcoOnlines produktspecialister, med kunskap inom arbetsmiljöfrågor, utbildning och kemikaliehantering.