EcoOnline förvärvar Engage EHS för att driva internationell tillväxt

EcoOnline förvärvar Engage EHS för att driva internationell tillväxt

Published 26 januari, 2021

3 minute read

EcoOnline, en ledande leverantör av SaaS-baserad programvara för att hantera hälsa, miljö och säkerhet på arbetsplatsen förvärvar Irländska Engage EHS, en leverantör av innovativa och lättanvända HMS lösningar.

EcoOnline grundades år 2000 och har expanderat från att vara ett väletablerat namn gällande programvara för kemikaliehantering i Norden till att även leverera heltäckande HMS-lösningar till de europeiska och amerikanska marknaderna. Idag har EcoOnline en ledande position i alla de nordiska länderna samt Storbritannien och Irland, och erbjuder sina lösningar till mer än 6 500 kunder, representerade inom 86 branscher.

Med förvärvet av Engage EHS säkrar EcoOnline ytterligare tillväxt genom att välkomna mer än 150 kunder och 30 kompetenta medarbetare som delar EcoOnlines vision om att hjälpa företag inom alla branscher och storlekar att skapa säkrare, mer hållbara och effektiva arbetsplatser.


"Vi har känt t eamet bakom Engage EHS under lång tid och funnit att vi är en sann 
match, både n är det gäller kultur och delad vision för vårt företag, kunder och produkt. Engage teamet med sin produktkunskap kommer att vara en viktig bidragande faktor när vi tillsammans fortsätter att stödja våra kunder och utveckla vår ledande HMS-plattform", säger Göran Lindö, VD på EcoOnline. 

190306_Eco_T_6760 (1)
Engage EHS, med huvudkontor i Dublin, erbjuder sin molnbaserade plattform till mer än 150 företag i flera länder och är kända för enkelhet och användarvänlighet, med starkt fokus på att engagera alla sina kunder i arbetet med att förbättra hälsa, miljö och säkerhet på arbetsplatsen.

Darragh Geoghegan, Engage EHS VD, anser att den kulturella passformen och den gemensamma synen på hur man ökar fokus på HMS på ännu fler arbetsplatser kommer att resultera i bättre produkter och tjänster för samtliga kunder:

" Vi är mycket glada både för våra kunders räkning och för hela Engage-teamet över vårt samgående med EcoOnline. Vårt mål med Engage EHS från dag ett var att leverera de tekniska verktygen för att hjälpa våra kunder att förändra hur de hanterar och engagerar sig i säkerheten på sina arbetsplatser. Efter att ha lagt tid på att lära känna både företaget och ledningsgruppen, vet vi att det finns en stor kulturell passform. Vi tror verkligen att som en del av EcoOnline, kommer vi att kunna leverera mer värde och möjligheter till alla våra kunder, nuvarande och framtida", säger Geoghegan.

Darragh Geoghegan_Engage EHS_cropped
Strategiskt viktiga investeringar
Under Covid-19 pandemin upplevde EcoOnline rekord i försäljningsvolym på grund av det ökade fokuset kring vikten av säkerhet på arbetsplatsen. Det finns en accelererad användning av ny HMS-teknik på marknaden och för att säkerställa kontinuerlig utveckling av förstklassiga digitala HMS-produkter och -tjänster, fokuserar EcoOnline på att utöka sitt team med passionerade och kompetenta kollegor.

"Förvärvet av Engage EHS är ett viktigt steg i EcoOnlines ambition att fortsätta stärka sitt team, produkt och kundportfölj. Jag har träffat Engage EHS ledningsgrupp och vet att de och deras team kommer att tillföra mycket värde till EcoOnline-gruppen. Vi är imponerade av vad de har åstadkommit med sin produkt och de senaste åren och hur högt de rankas av sina kunder. Vi är glada att vi nu går samman", säger Christian Melby, CIO och partner på Summa Equity.

Sedan början av 2018 har EcoOnline vuxit snabbt genom att tredubbla både antalet medarbetare och den årliga intäktsbasen. För att stödja EcoOnlines resa i att bli den ledande leverantören av HMS och kemikaliehanteringsprogram i Europaoch USA, säkrade EcoOnline nytt kapital från Summa Equitys Fund II och Goldman Sachs Merchant Banking Division i april 2020. Engage EHS är det andra förvärvet sedan Goldman Sachs Merchant Banking Division gick med i ägarteamet.

"Vi är glada att se EcoOnline ytterligare stärka sin position på de viktiga brittiska och irländska marknaderna, samt att få ombord ett talangfullt team av medarbetare, med förvärvet av Engage EHS. Vi ser fram emot att fortsätta att stödja EcoOnline under nästa fas av tillväxt", säger Michael Bruun, Goldman Sachs Merchant Banking Division.

För mer information vänligen kontakta:
Göran Lindö, CEO för EcoOnline Group: +47 45 20 06 60,
goran.lindo@ecoonline.com


Christian Melby, Partner i Summa Equity: +47 95 81 32 77, christian.melby@summaequity.com

Joseph Stein, Media Relations, Goldman Sachs: +44 207 774 4080

Fakta om företagen

Om EcoOnline
EcoOnline är ett ledande mjukvaruföretag som är specialiserat på att utveckla system för att göra arbetsplatser säkrare och kemikaliehantering enklare och kostnadseffektivare. Företaget grundades i Norge 2000 och har för närvarande 6 000 kunder och över 230 anställda i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannien och Irland. EcoOnline växer snabbt och upplever en ökad efterfrågan på sina tjänster inom alla branscher. www.ecoonline.se

Om Summa Equity
Summa Equity är ett investeringsföretag med fokus på nordiska små och medelstora företag och förvaltar mer än 1,4 miljarder euro. Summa Equity grundades 2016 och investerar i företag som är positivt drivna av megatrender inom områdena resurseffektivitet, förändrad befolkningssammansättning och teknologiintensiv verksamhet. Summa Equity är bland de första förvärvsfonderna som använder FN:s hållbarhetsmål i sin investeringsstrategi. www.summaequity.com

Om Engage EHS
Engage EHS grundades 2008 av Darragh Geoghegan, Billy O'Brien och Colm Geoghegan. Med en betydande bakgrund inom hälsa och säkerhet bildade de Engage EHS med avsikt att effektivisera säkerheten på arbetsplatsen och göra den mer tillgänglig för de anställda. Idag har de kontor på tre platser; Dublin, London och Madrid.

Om Goldman Sachs Merchant Banking Division
Goldman Sachs Group, Inc. grundades 1869 och är en ledande global investeringsbank, värdepappers- och investeringsbolag. Goldman Sachs Merchant Banking Division (MBD) är det primära centrumet för företagets långsiktiga och viktigaste investeringsaktivitet. MBD är en av de ledande privata kapitalinvesterarna i världen med investeringar inom Private Equity, infrastruktur, tillväxtkapital och fastigheter. www.goldmansachs.com


Författare Sandra Sköld

Sandra Sköld är marknadschef för EcoOnline i Sverige. Hon har över 20 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation inom internationella organisationer och många olika branscher. Alla artiklar är skrivna tillsammans med EcoOnlines produktspecialister, med kunskap inom arbetsmiljöfrågor, utbildning och kemikaliehantering.