EcoOnline förvärvar Alcumus Software

EcoOnline förvärvar Alcumus Software

Published 24 januari, 2023

2 minute read

EcoOnline, ett ledande europeiskt software-as-a-service (SaaS)-företag med lösningar inom hälsa, miljö och säkerhet (HMS), tillkännager förvärvet av Alcumus Software, med huvudkontor i Storbritannien. 

Ny global ledare inom EHSQ

EcoOnlines förvärv av Alcumus Software skapar en global ledare inom EHSQ*-lösningar med över 850 medarbetare, som ser till att förse 10 000 kunder med förstklassiga mjukvarulösningar inom EHSQ.  Alcumus Software är en global marknadsledare inom riskhanteringslösningar.  

Alcumus levererar lösningar som hjälper organisationer att hantera och granska risker inom HMS inom ett brett spektrum av sektorer, inklusive branscher såsom detaljhandel, konstruktion och tillverkning. I produktportföljen finns sju globala EHSQ-programvaruverktyg. Verktyg som fungerar över hela världen och som har 2 000 användare/kunder. Cirka 300 anställda kommer att ansluta sig till EcoOnline, med kontor i Storbritannien, Nordamerika och Nya Zeeland.

EcoOnline grundades 2000 och har sitt huvudkontor i Norge. SaaS-företaget är en europeisk marknadsledare när det gäller att utveckla programvara för att skapa säkrare och hållbara arbetsplatser i kombination med bidra till lagefterlevnad och miljömässig hållbarhet. Företaget har en stark marknadsposition i Norden med en växande närvaro i Storbritannien, Irland och USA. För närvarande använder 8 000 kunder inom alla typer av branscher och sektor EcoOnlines mjukvarulösningar.

Endast Alcumus Software (mjukvarudivisionen) förvärvas som en del av denna transaktion.

*Environmental, health, safety and quality.

Skapa en global aktör


CHRISJOSEPH
Chris Joseph, Executive Chairman, EcoOnline:

"Med stöd av sin investerare Apax har EcoOnline åtagit sig att bli den globala ledaren inom EHS-programvara för mellansegmentet på marknaden. Att lägga till Alcumus teknik, kunder och team i det arbetet är ett strategiskt steg framåt, vilket gör oss till en ännu starkare partner för kunder runt om i världen."

Andreas 300x360
Andreas Nordsjö, Senior Vice President of Operations, EcoOnline:

"Genom att gå samman med Alcumus Software skapar vi en global mjukvaruledare med ett uppdrag att hålla människor säkra och skydda miljön. Detta är särskilt spännande eftersom Alcumus och EcoOnline delar samma vision och önskan att använda teknik för gott, tillsammans med att ha en medarbetarcentrerad kultur. Förvärvet ger en stärkt närvaro i Storbritannien och Irland och ett mycket större nordamerikanskt fotavtryck." 

Helen Jones

Helen Jones (Alcumus UK) och Tyler Davey (Alcumus US), som båda ansluter sig till EcoOnline:

"Integrationen av Alcumus programvara i EcoOnlines produktportfölj har potential att revolutionera hur vi tänker på arbetshälsa och säkerhet. Vårt uppdrag är att hjälpa organisationer att enkelt skapa säkrare och mer hållbara arbetsplatser, med människor i centrum för vad vi gör, och vi har turen att samarbeta med EcoOnline som delar samma engagemang."

EkNf13rXkAAOno0
"Vi ser fram emot att se hur vi kan fortsätta att leda laddningen med nya, förbättrade programvarufunktioner. Tillsammans kommer vår påverkan att märkas exponentiellt, med synergi i våra företagsvärderingar och organisationskultur. Med kompletterande produktsviter och kundportföljer kommer den utökade EcoOnline att erbjuda en global EHSQ-lösning för alla kundstorlekar."

Detta är det 12:e förvärvet förvärvet som EcoOnline gjort under de senaste fyra åren, som inkluderar Airsweb, StaySafe och Biome. Både EcoOnline och Alcumus har säkrat investeringar från Apax Fonder.

Om Alcumus Software:

Alcumus Software hjälper organisationer att skapa en säkrare och mer hållbar värld genom marknadsledande integrerade produkter och tjänster som förutser, hanterar och minskar risker för att skydda människor, organisationer och vår planet.

Företaget stödjer globala kunder, varav många är på FTSE 100-indexet och Fortune 500-indexen. Genom ett integrerat tillvägagångssätt för att hantera hälsa, säkerhet och ESG över branscher, platser, entreprenörs- och leverantörsnätverk bidrar Alcumus Software till fortsatt framgång för 45 000 personer över hela världen.



Författare Sandra Sköld

Sandra Sköld är marknadschef för EcoOnline i Sverige. Hon har över 20 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation inom internationella organisationer och många olika branscher. Alla artiklar är skrivna tillsammans med EcoOnlines produktspecialister, med kunskap inom arbetsmiljöfrågor, utbildning och kemikaliehantering.