Platser och riskbedömningar Chemical Manager
Chemical Manager

Kemikalieförteckning, riskbedömningar och säkerhetsdatablad

 • Nordens största databas med säkerhetsdatablad och skyddsblad.
 • Få ett meddelande när dina säkerhetsdatablad uppdaterats och se vad som har ändrats.
 • Med EcoOnlines kemikaliehanteringssystem kan du på ett enkelt och effektivt sätt skydda dina anställda samtidigt som du sparar arbetstid och resurser.
 • Hjälper dig att följa svensk och internationell kemikalielagstiftning, så som REACH och CLP.

Engagera dina anställda och bygg en hållbar säkerhetskultur

Med EcoOnlines SaaS-lösningar är det enkelt, effektivt och till och med inspirerande att följa bästa praxis för kemikaliehantering.

Vi förstår komplexiteten i HMS-processer (hälsa, miljö och säkerhet). Därför har vi skapat en mjukvara som inte bara är enkel att använda, utan som också är lättillgänglig oavsett var dina anställda befinner sig. Använd vår mobilapp för att komma åt viktig information som du kan och se till att dina anställda har de verktyg de behöver för att fatta säkra beslut och bidrar till en positiv säkerhetskultur.

Mobile_App

Mobilapp

Enkelt för alla att ha koll på all information via appen.

Easy-to-Use_NP-135

Användarvänlig

Enkelt att använda -
enkelt att lära sig.

Cloud_NP_Black-135

Automatisk

Säkerhetsdatabladen uppdateras automatiskt i ditt system.

 

Varför använda Chemical Manager?

Skydda de anställda, uppfyll kraven och öka effektiviteten

Företag som producerar, förpackar, använder eller lagrar kemikalier har ett stort ansvar: att inventera kemikalier, skaffa och se till att sina anställda har tillgång till säkerhetsdatablad, utbilda sina anställda och hålla de uppdaterade på lagstiftningen.

Med Chemical Manager som ett kemikaliehanteringssystem går alla delar av dokumentationen snabbare och lättare, vilket gör att du sparar både tid och resurser samtidigt som du skapar en säkrare arbetsplats för dina anställda. 

Chemical Manager ger dina anställda omedelbar, mobilvänlig åtkomst för hantering av kemikalieförteckning och säkerhetsdatablad. Det är även ett enkelt verktyg för att implementera och administrera annan kemikaliedokumentation för din arbetsplats.

Säkrare

Säkrare: 

 • Minska exponeringen för farliga ämnen genom att förbättra tillgängligheten till viktig information.
 •  Skapa en säkerhetskultur genom att bedöma risker och genomföra säkerhetsåtgärder.
 • Engagera de anställda genom en lättanvänd, mobilvänlig programvara.
Compliant_NP-135

Kompatibel:

 • Spåra och dokumentera alla kemikalier i en molnbaserad kemikalieförteckning. 
 • Framtagen för att uppfylla kraven i nationella internationella bestämmelser, som REACH och CLP.
 • Konfigurerbar lösning för efterlevnad av företagets standarder och branschstandarder.
Real-Time_NP-135

Effektivare:

 • Implementerad i hela företaget, på alla platser och i alla funktioner.
 • Få statistik och insikter för att fatta välgrundade beslut i syfte att förbättra säkerheten rörande kemikalier.
 • Tillgång till norra Europas största databas för säkerhetsdatablad gör att du kan hålla dig uppdaterad med information i realtid.

Vår garanti

EcoOnline arbetar för att du ska vara framgångsrik. Vi är stolta över hur vi hjälper tusentals människor varje dag att hantera sina kemikalielager och HMS-relaterade uppgifter.

Vi har tagit en komplicerad process och skapat en förenklad lösning som skapar mer hållbara företag och bidrar till ökad ekonomisk tillväxt.

Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för alla företag att skapa en bra kultur med fokus på arbetsmiljön. Med vår programvara utvecklad i enlighet med nationell och internationell lagstiftning blir det enklare att skapa en framgångsrik säkerhetskultur. 

Industry_leading_NP-135

Branschledande:

Våra produkter är utvecklade utifrån vår expertis som ledande inom kemikaliesäkerhet i Norden. Vi hjälper över 6 000 organisationer runt om i Europa att uppfylla EU:s kemikalie- och säkerhetsföreskrifter.

Trusted-by-135

Expertis:

Vi servar kunder i mer än 80 branscher med produkter speciellt utformade för att hjälpa till att bygga en framgångsrik säkerhetskultur. Våra kunder litar på oss eftersom vi levererar lösningar som stödjer deras sätt att arbeta.

Product-Innovation-Icon-135

Innovation:

Vårt team av FoU-specialister arbetar kontinuerligt med att förbättra våra system för att kunna ge dig tillgång till den bästa lösningen på marknaden. Vår mjukvara är molnbaserad för att du alltid ska ha tillgång till den senast uppdaterade informationen.

Ina
Key Account Manager, EcoOnline

Vill du få ordning på din kemikaliehantering?

Kontakta oss för att utforska vårt verktyg som gör det enkelt att söka, samla in och hantera säkerhetsdatablad i en kemikalieförteckning.

Läs vår blogg 

Kunskap från EcoOnlines främsta experter på HMS

EcoOnline vill hjälpa dig att skapa en enklare och säkrare arbetsdag och arbetsmiljö. På EcoOnlines blogg hittar du kunskap rörande systematiskt arbetsmiljöarbete. 

 

Substitutionsprincipen - ersätta farliga kemikalier och säkra miljön

Att successivt eliminera hälso- och miljöfarliga kemikalier från marknaden, miljön och livsmedelskedjan är en väsentlig del av modern kemikalielagstiftning. Här beskriver vi europeisk lagstiftning,...

Läs mer

Så uppfyller du REACH-kraven för kemikaliesäkerhet och riskbedömning

Producerar, importerar eller använder ditt företag kemikalier eller kemiska produkter? Om svaret är ja, har ni sannolikt skyldigheter enligt EU:s REACH-lagstiftning som måste uppfyllas. Inte säker på...

Läs mer

Så får du ordning på kemikalierna

Kemikalier är en del av vardagen på många arbetsplatser och eftersom en kemikalieolycka kan ha allvarliga konsekvenser för hälsa och miljö krävs kunskap och bra rutiner för hur de ska användas. Men...

Läs mer

Kontakta oss här