Kostnadsfria webbinarium

Registrera dig på våra kostnadsfria webbinarium och få kunskap för att enklare arbeta förebyggande med arbetsmiljö och säkerhet på din arbetsplats.

Delta i våra kostnadsfria webbinarium och fördjupa dina kunskaper

Vid hantering av kemiska produkter och arbete inom HMS finns det antal lagstadgade krav på dokumentation som det kan vara svårt att överblicka. Vi vill göra det enklare för dig att inhämta den kunskap som krävs om regelverket så att du får en bättre översikt över vad som gäller för er verksamhet. Dessutom delar våra erfarna experter gärna med sig av tips på hur man kan arbeta mer effektivt samtidigt som man skapar säkra och hållbara arbetsplatser.

Kostnadsfria webbinarium

Live webbinarium

Registrera dig på våra live webbinarium nedanför och öka din kunskap inom relevanta HMS områden. 

Employee Benefits placard with cityscape background
09.12.2021
Från riskperspektiv till friskperspektiv del I

Ett webbinarium som på ett konkret sätt tar upp vardagliga dilemman kring händelser kopplade till hög arbetsbelastning, bristande återhämtning och ohälsosamma arbetstider.

Kostnadsfria webbinarium

On demand webbinarium

Webbinarium vi redan har genomfört men där du själv bestämmer vart och när du kollar på dem.

.

EcoOnline_protecting the people and the environment
Framtidens arbetsplats är här - men hur då?

Begreppet hållbarhet har aldrig varit mer aktuellt än det är just nu. Pandemin har vänt upp och ned på alla spelregler och rutiner och visat att en hållbar arbetsplats är så mycket mer än bara en plats. 

foretag.JPG-1
Vinnande företagskultur

Kultur är inte bara vad vi uppmuntrar utan också vad vi tillåter. Varje arbetsgivare vinner på att aktivt jobba med sin företagskultur.

The Future of Work
Framtidens arbetsplats är här

Arbetslivet har ändrats fullkomligt inom en kort tidsperiod, orsakat av t.ex. digitalisering, innovationer inom hälsa, miljö och säkerhet (HMS) och ett större fokus på hållbarhet, trivsel på arbetsplatsen och mental hälsa. Det innebär också att vi måste ändra på våra rutiner och vanor. Hur anpassar vi oss bäst till det ”nya normala”?

AA---Cards-Template-1250x625
Substitution av farliga kemikalier för en verksamhet i framkant

Hur identifierar du farliga ämnen i sin verksamhet? Hur går du tillväga för att eliminera och substituera? Lyssna på vårt webbinarium för en grundläggande genomgång!

Leadership sign with sky background
Självledarskap – bli ditt bästa jag i ditt livs olika roller 

För att leda andra måste du först kunna leda dig själv.  

NEW LM-Mobile-Mockup_900x650_2021
Använd ett digitalt verktyg för att stärka er verksamhets kompetens

Vilka kunskapsbehov har er verksamhet när det kommer till en god arbetsmiljö? Vad har ni för kunskaps- och informationsluckor som behöver fyllas med hjälp av ett effektivt digitalt verktyg?

Untitled design (3)-2
Värdet av att arbeta digitalt med HMS

Med EcoOnline HMS plattform kan du fånga upp, granska och hantera säkerhetsdata för att uppnå de arbetsmiljömål du har sett samtidigt som du följer svenska och internationella lagkrav.

Multiethnic group of happy business people working together in office
Hälsofrämjande arbetsplatser – med perspektiv på organisatorisk och social arbetsmiljö

Vi kan som arbetsgivare ge förutsättningar och verktyg för både trivsel och hälsa. Tillsammans med medarbetarens egna vilja och engagemang kan vi skapa resultat.

Learning Manager_illustration_2-1
 Fördelar med digitalt lärande

(ENGELSKT WEBBINARIUM)
Våra produktexperter ta dig igenom vad fördelarna är vid digitalt lärande och hur vikten av att utöka sin kunskap stärker och skapar säkrare arbetsplatser. Du kommer också få en översikt på vår nyligen lanserade utbildningsplattform - Learning Manager.

Dashboards_3D
Rapportering - lär dig mer om hur du rapporterar smart och effektivt

Kemikalierapportering är viktigt. Det ger dig en god överblick på vad som sker och hjälper förebygga en säkrare arbetsplats. Vi har lanserat ett nytt rapport- och analysverktyg inom vårt kemikaliehanteringssystem

Young business woman working typing on computer in her office
Hur svårt kan det vara?

Ett webbinarium som handlar att det är lättare att krångla till arbetsmiljöarbetet än att göra det enkelt och tydligt så att alla i en organisation kan bidra till att vara steget före ohälsa och olycka på riktigt.

CLP
Nytt inom CLP 

I det här korta webbinarium kommer vi sammanfatta skyldigheter under CLP/ REACH beroende på din roll i distributionskedjan och gå genom de senaste, viktiga tekniska anpassningar till CLP. Flera ändringar rör kategori för fysikaliska faror som trädde i kraft under år 2020.

kemikaliehantering i produktion
Har ledningen koll på kemikaliehantering och arbetsmiljöarbetet?              

Webbinarium om hur arbetsgivaren kan ta ansvar för kemikaliehanteringen, det systematiska arbetsmiljöarbetet, skapa en bra säkerhetskultur och få både medarbetare och chefer att ta sin del av ansvaret. Tillgång till checklistor, guider och scanningsverktyg.

Smartphone och sdb-2
Så läser du ett säkerhetsdatablad 

Tycker du det är svårt att läsa säkerhetsdatablad? Det är inte alltid lätt att veta vad man ska göra med informationen och vart man hittar relevant information. I detta webbinarium hoppas vi ge dig en ökad förståelse för säkerhetsdatablad och hur du ska använda det.

health-and-safety-for-directors-and-senior-managers-1400-x-788-640x360_Adjusted
Har du som chef koll på arbetsmiljöriskerna och hur du ska riskbedöma?

Ett webbinarium där du får lära dig vad du behöver tänka på för att göra riskbedömningar och handlingsplaner som leder till riktiga resultat. Du får tillgång till checklistor och snabbscanningsverktyg som hjälper dig ta din del av arbetsmiljöansvaret.

shutterstock_766640608-1
Engelskt webbinarium.** Acting on Incidents to Prevent Accidents in the Food & Beverage Industry

I detta webbinar kommer vi att titta på incidenthantering inom livsmedels- och dryckesindustrin. Vi kommer att fokusera på de policy, arbetsprocesser och metoder som är bra att tänka på vid en incident och hur dessa leder till minskade olyckor inom branschen.

riskbedömning guide blogg-1-1
Riskbedömning av kemikalier

Kemiska produkter förekommer på de flesta arbetsplatser. Utan rätt kunskap om vilka farliga egenskaper de produkterna har samt vilka skyddsåtgärder som behövs, finns risk för olyckor och ohälsan orsakad av exponering för kemikalier. Kom med på vårt webbinarium och lär dig mer om riskbedömning av kemikalier.

substitution bilde
Substitution & riskbedömning – och andra nyheter i Chemical Manager
Vill ni komma igång med utbytet av farliga kemikalier i er verksamhet men vet inte var ni ska börja? Hade en färdig riskbedömningsmall underlättat ert riskbedömningsarbete? Se detta webbinar för att upptäcka möjligheterna i nya Chemical Manager och hur du får tillgång till dessa funktioner.
kulturwebbinar-800x585
5 tips för en hållbar säkerhetskultur på din arbetsplats
Genom förebyggande åtgärder, mer kunskap och tillämpning av ny kunskap har arbetsrelaterade skador minskat kraftigt under de senaste 30 åren. Under detta webbinarium får du tips och kunskap för hur ni kan skapa en hållbar säkerhetskultur på din arbetsplats.
caroline
Substitution – så gör du
I detta webbinarium möter du Caroline, hon berättar vad du behöver veta om substitution av farliga kemikalier. I detta webbinarium kommer hon också att visa ett exempel på substitution i EcoOnlines nya substitutionsverktyg.
construction-646914_1920-800x585
Kemikalier och lagstiftning för nybörjare
I vår kontakt med verksamheter märker vi att verksamheter ofta har fler kemikalier än de tror. Det skiljer sig mycket från verksamhet till verksamhet hur bra koll personalen har kring lagstiftningen och hur kemikalier och hanteringen ska dokumenteras. Vill du få bättre koll eller har du en kollega som vill lära sig mer?
shutterstock_705804559
2 populära tilläggstjänster
I din kemikalieförteckning  finns mycket information som du både kan få tillgång till enkelt och ta ut i rapporter, skräddarsytt efter dina behov. Se detta webbinarium för att få mer ut av din kemikalieförteckning.
Kurs og workshop
Latest Trends in Health & Safety training

Detta webbinarium undersöker några av de senaste trenderna när det gäller HMS-utbildningskrav, vilket utbildningsbehov det finns inom organisationer och några av de nyare tekniker som används inom hälso- och säkerhetsutbildning. Detta webbinarium är på engelska.