För en tryggare miljö för unga vuxna

EcoOnlines varumärkesslogan är "Protecting people and the environment". Vi engagerar oss i projekt som både gör det bättre för människor och miljö. Sedan några år klimatkompenserar vi via VI-skogen och vi har en årlig insamling för cancerforskning under vår Movember kampanj - män, yrke och cancer.

Nattvandrarna

Nu har vi engagerat oss i en ny organisation som heter Nattvandrarna. Det är ett svenskt riksnätverk och en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation för lokala grupper och föreningar. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk.

Det var efter kravallerna i Kungsträdgården 1987 som nattvandringen började, då i form av NFG, Non Fighting Generation. Något år senare var Anders Carlberg och Arne Dannert från Fryshuset med i ett TV-program där de sökte 100 pappor som ville engagera sig. De fick ett stort gensvar och Farsor på stan bildades. I dag ingår de i Nattvandrare i Sverige Riksnätverket. Behovet av nattvandrande vuxna har inte minskat. Det finns i dag nattvandring i olika konstellationer och samhörigheter över hela landet.

Nattvandrarna finns ute kvällar och nätter på fredagar och lördagar samt på festivaler och högriskhelger. Deras volontärer är vuxna över 25 år som är goda förebilder för unga. Målet är att finnas till hands för att kunna sätta gränser, skapa trygghet och ge stöd och hjälp när det behövs. Alla nattvandrare bär den lätt igenkännliga gula jackan när de är i tjänst.

Vill du också stödja Nattvandrarna kan du göra det här.