Spara tid & resurser på att förenkla kemikaliehanteringen

Chemical Manager håller dina säkerhetsdatablad (SDB) uppdaterade med senaste versionen. Hjälper dig kartlägga dina kemikalier och riskbedöma dem på ett enkelt sätt.

Chemical Manager förenklar arbetet med kemikalier och sparar dig både tid och pengar. Samtidigt så skapar du en säkrare arbetsplats för dina anställda.

Automatiskt
Vi uppdaterar dina säkerhetsdatablad åt dig
Spara tid & pengar
Sluta jobba manuellt.
Gå från pärm till skärm
Enkelt
Användarvänligt & enkelt.
Går snabbt att komma igång med systemet

Varför Chemical Manager?

Vår erfarenhet av att ha arbetat med olika branscher, internationella bolag och mindre företag har lärt oss att framgångsfaktorn för att lyckas med kemikaliearbetet är enkelhet och tillgänglighet.

Detta har gjort att vi idag är Nordens största leverantör av webbaserade system för kemikaliehantering.

 

Säkrare arbetsplats
Minska risken för
skador & sjukdom. Förebygg & skydda
Tillgängligt överallt
Nås via mobil, dator och surfplatta
Fri support
Hjälpen finns alltid nära till hands

Vad är det du får?

Ett molnbaserat verktyg som ger möjlighet att hantera säkerhetsdatablad och annan kemikaliedokumentation och dessutom mobilanpassad tillgång. Välj moduler som passar ditt behov, som exempelvis offline-tillgång eller åtkomst till kemikalieförteckningen för en specifik plats via QR-koder.

Tillgängliga funktioner i Chemical Manager

Få tillgång till en databas med de säkerhetsdatablad (SDB) och skyddsblad du behöver. Vi uppdaterar dem åt dig. Sök, sammanställ och dela information med alla i din organisation.

Skapa dig snabbt en bild över vilka produkter som utgör en risk i din verksamhet. Gör dina riskbedömningar med hjälp av en enkel guide.

Med hjälp av innovativ och unik teknik har EcoOnline utvecklat ett digitalt verktyg som jämför information om kemikalier och ger dig möjlighet att se rimliga ersättningar som är mindre skadliga för människor och miljö.

Läs mer

Vissa kemikalier kan ge bestående hälsoskador på sikt såsom cancer eller genetiska skador. Registrera enkelt arbetstagarens exponeringar för dessa kemikalier. Arbetsgivaren och företagshälsovården får en detaljerad översikt över all exponering. Med appen blir det ännu enklare för den enskilda arbetstagaren att registrera sin egna exponering i realtid.

Läs mer

Ingen mobiltäckning eller WiFi dit du ska? Med hjälp av vår offlinefunktion ger vi dig möjligheten att få tillgång till kemikalieförteckningen oavsett var du befinner dig.

Läs mer

Ta en enkel väg och se till att alla medarbetare, inhyrd personal, städfirmor och räddningspersonal alltid har den senaste kemikalieinformationen nära till hands. Scanna en QR-kod och få den aktuella kemikalieförteckningen med säkerhetsdatablad och skyddsblad direkt i mobilen.

Läs mer

Skapa skräddarsydda rapporter som är viktiga för just ert företag. Rapportmodulen ger ett bra stöd för att analysera och förbättra er kemikaliehantering.

Är ni en tillståndspliktig verksamhet ska ni lämna in en miljörapport varje år. Med ett enkelt knapptryck hämtar rapporten information direkt från er aktuella kemikalieförteckning. Slipp manuellt arbete och spara tid.

Använd information från riskbedömningen för att prioritera vilka kemikalier som ska ersättas och få en fullständig översikt över de kemikalier du har övervägt.

Spelbaserad utbildningsapp – gör utbildningen rolig och engagerande. Tävla med dina kollegor för att öka kunskapen och förbättra säkerhetskulturen i företaget.

Läs mer

Granska de kemiska ämnen som används i din verksamhet, t.ex. om de finns i KEMI:s PRIO-databas eller på Kandidatförteckningen.

Du kan få Chemical Manager på flera olika språk.

Spara tid och resurser. Låt EcoOnline hjälpa dig att bygga upp din kemikalieförteckning och få regelbundna statusrapporter.

Med appen för Chemical Manager kan du ta med dig verksamhetens kemikalieförteckning i fickan! Hitta dina säkerhetsdatablad snabbt med hjälp av en integrerad sökfunktion eller använd QR-koder. Dessutom kan du söka efter nya produkter och lägga till dem direkt i kemikalieförteckningen.